Stalnuhhin peab riigikogu avaldust silmakirjalikuks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu mõistis tänases avalduses hukka Venemaa Ukraina-vastase tegevuse, avaldusele ainsana vastu hääletanud Mihhail Stalnuhhin (Keskerakond) nimetas seda aga silmakirjalikuks.

«On ju selge, et see, millega riigikogu praegu tegeleb, on päevapoliitiline spekulatsioon,» ütles parlamendisaadik. «Nii mõnedki mehed on siin juba rääkinud, et sellest avaldusest ei sõltu mitte midagi, see ei anna mitte kellelegi mitte midagi.»

Stalnuhhini toetust avaldus ei saanud. «Ei saanud sellel põhjusel, et see on silmakirjalik,» ütles ta. «Ukrainal on tegelikult olnud viimase kolme kuu jooksul tohutult probleeme, mille lahendamine sõltus sealhulgas Euroopa Liidust ja selle asemel, et kired kustutada ja need probleemid lahendada, tehti kõik, et alates 21. veebruarist läheks praktiliselt sõjaks, et hukkuksid inimesed. Sellist silmakirjalikku poliitikat mina ei saa toetada, minu valijad sellest aru ei saa.»

Riigikogu võttis täna täiendaval istungil 75 häälega vastu avalduse, kus mõistab hukka Vene Föderatsiooni relvajõudude Ukraina-vastase tegevuse, Krimmi okupeerimise ja Venemaa katsed Ukraina ühiskonda lõhestada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles