Venemaa valmistab ette lääne firmade varade külmutamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lipp.
Vene lipp. Foto: SCANPIX

Vene parlamendi ülemkoda föderatsiooninõukogu valmistab ette seaduseelnõu, mis näeb ette Euroopa ja USA firmade varade, aktivate ja arvete külmutamist Venemaale sanktsioonide rakendamise korral. Eelnõu puudutab ka erafirmasid, vahendab RIA Novosti.

«Seaduseelnõu annaks sellised volitused presidendile ja valitsusele, et kaitsta meie suveräänsust rünnakute eest,» ütles täna föderatsiooninõukogu põhiseaduskomisjoni juht Andrei Klišas

Ühe seadusandja sõnul uurivad juristid praegu, kuivõrd selline välisfirmade aktivate ja arvete konfiskeerimine vastaks Venemaa põhiseadusele.

«Kuid me ei kahtle selles, et see vastab Euroopa standarditele. Piisab kui meenutada Küprose näidet, kui konfiskeerimine oli sisuliselt üheks Euroopa Liidu abi tingimuseks,» väitis Klišas.

Tema sõnul on seesugused meetmed kavas kirjutada eraldi föderaalseadusesse. «Igasugused sanktsioonid peavad olema kahepoolsed,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles