Hannes Hanso: pealtkuulamise ennetamises on arenguruumi nii Eestil, ELil kui USA-l

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Hanso
Hannes Hanso Foto: Toomas Huik

Endise kaitseuuringute keskuse teaduri Hannes Hanso sõnul kasutab Venemaa propagandamasin ära iga võimalust informatsiooni moonutamiseks ning seetõttu tuleb info turvalisele edastamisele rohkem rõhku panna.

Hannes Hanso (SDE) sõnul on tegemist sellise taktikaga, milles venelased on kogu aeg väga head olnud, vahendas ERR Uudised «Foorumit».

«Vabandust, kui keegi ei julgenud seda välja öelda, aga raamatu järgi on selle taga klassikaline KGBlik käitumine: informatsiooni võetakse ja antakse seda edasi nii-öelda valikuliselt vastavalt vajadusele,» lausus poliitik.

Tema hinnangul on Paeti-Ashtoni kõne lekkimine ning sellele järgnenud moonutatud artiklite sari Venemaa meedias õppetund ka Eestile.

«Igasugused I-tähega vidinad [Paeti kõne tehti telefoniga iPhone 4] on väga ebaturvalised, pealt kuulata ei saa mitte ainult kõnesid, vaid ka lihtsalt niisama, kui need on taskus, seetõttu on siin natuke arenemisruumi, et selliseid asju lihtsalt ei juhtuks, turvalisusele tuleb mõelda,» leidis Hanso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles