Tootjate surve viib väikepoode sulgemiseni

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vorstilett väikepoes
Vorstilett väikepoes Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Väikeste maapoodide omanikud kurdavad, et tarnijad ja tootjad sunnivad väikekauplusi tellima korraga suurt kogust kaupa, põhjustades väikepoodides sortimendi vähenemist, kauba riknemist või koguni poe sulgemist.

Viimaseks piisaks karikasse võib saada kauba kohaletoimetamise raha, mida tootjad ja tarnijad üha rohkem nõudma on hakanud, kirjutab Õhtuleht.

Tartumaal Kavastus poodi pidav Väino Kägo ütleb, et üha ja üha tõstetakse koguse alampiiri, mille puhul kaup tasuta kohale toimetatakse.

«Rakvere lihakombinaat tõstis koguse miinimumpiiri selle aasta algul. Kui varem oli kaubavedu poodi tasuta, kui tellisin 100 euro eest kaupa, pluss käibemaks, siis nüüd tuleb kauba tasuta kohaletoomiseks tellida kaupa vähemalt 150 euro eest. Koos käibemaksuga on kohaletoomise summa 12 eurot.»

«Tundub väike raha, aga kui ma selle maapoe niigi kallile vorstile või kotletile juurde panen, siis ostetakse see vorst linnast ja käivitub ring, mis lõpuks sunnib poe kinni panema,» räägib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles