Jõhvi riigigümnaasium saab uue funktsionaalse hoone

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi riigigümnaasiumi eskiis
Jõhvi riigigümnaasiumi eskiis Foto: Riigi Kinnisvara AS

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) kuulutas välja Jõhvi riigigümnaasiumi ehitustööde riigihanke, millele oodatakse pakkumusi kuni 31. märtsini. Ehitust on plaanis alustada suvel ning kool avada 2015. aasta sügisel.

Valdavas osas kahekorruselise koolihoone suuruseks on kavandatud ligi 4000 ruutmeetrit ja selle on projekteerinud arhitektuuri- ja inseneribüroo OÜ Esplan. Tänastest Jõhvi gümnaasiumi ruumidest jäävad ühiskasutusse spordisaal ja köök ning raamatukogu fondihoidla. Hooned on kavas ühendada galeriiga.

Jõhvi riigigümnaasium ehitatakse praeguse Jõhvi gümnaasiumi hoone kõrvale aadressil Hariduse 5b ja selle juures pööratakse erilist tähelepanu kaasaegse õpikeskkonna funktsionaalsusele ning energiasäästlikkusele.

RKAS soovib tähtaegselt ja optimaalsete kuludega ehitada Jõhvi riigigümnaasiumi koolihoone, mis oleks õppetööks igati sobiv, vastaks kehtestatud nõuetele, oleks võimalikult vastupidav ja kauakestev ning mille ülalpidamise kulud oleks võimalikult madalad. Eesmärgiks on funktsionaalne, nõuetele vastav, energiasäästlik ja vastupidav hoone.

Gümnaasiumivõrgustiku korrastamise projekti tulemusena koondatakse mõlema praeguse Jõhvi üldhariduskooli gümnaasiumiastme klassid uude gümnaasiumihoonesse ning Jõhvi gümnaasium ja Jõhvi vene gümnaasium reorganiseeritakse põhikoolideks.

Jõhvi riigigümnaasiumi õpilaste arvuks on planeeritud 540.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles