USA täiendavate hävitajate saatmiseks esitas palve Reinsalu

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika hävitajad maandusid Ämaris.
Ameerika hävitajad maandusid Ämaris. Foto: Siim Teder / Kaitseväe peastaap

Kaitseministeeriumi teatel eelnes USA otsusele lisada Balti õhuturbemissioonile kuus hävitajat ja üks tankurlennuk Eesti kaitseministri palve.

«Konsulteerides ja analüüsides Vene Föderatsiooni Ukraina-vastase agressiooni tõttu muutunud Euroopa julgeolekuolukorda Ameerika Ühendriikidega, küsisin õhuturbe tugevdamist meie õhuruumis,» ütles kaitseminister Urmas Reinsalu.

Reinsalu sõnas, et tervitab NATO suurima liitlasriigi sõjalise kohaloleku kiiret suurendamist Läänemere piirkonnas. «Mul on hea meel, et Eesti kõige olulisem liitlane nõnda kiiresti sellele palvele positiivselt vastas.»

Reinsalu põhjendas, et Venemaa agressioon Ukraina vastu on muutnud julgeolekuolukorda ning seetõttu on loogiline, et õhuturvet tugevdatakse. «Põhja Atlandi Nõukogu arutab ka teisi võimalikke heidutuselemente,» lisas kaitseminister.

Kuue lisahävitaja ja tankerlennuki toomine Läänemere piirkonda muudab õhuturvet paindlikumaks ja annab suurema ulatuse. Ameerika Ühendriikide kümme hävitajat F-15 ja tankurlennuk viivad Eesti, Läti ja Leedu õhuturvet läbi alates tänasest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles