Kreml: Putinit teavitati Krimmi parlamendi palvest ühineda Venemaaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa presidenti Vladimir Putinit teavitati Krimmi parlamendi palvest ühendada see Musta mere äärne piirkond Venemaaga, teatas täna Kreml.

«See uudis jõudis just pärale. Presidenti on informeeritud,» ütles Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ametlikule uudisteagentuurile Itar-Tass.

Krimmi Moskva-meelsed võimud esitasid täna Venemaa presidendile Vladimir Putinile palve vaagida praeguse Ukraina autonoomse vabariigi taotlust ühineda Vene Föderatsiooniga, mis pannakse 16. märtsil rahvahääletusele.

«Krimmi parlament võttis vastu Krimmi Venemaaga ühinemise algatuse. Ta palus Vene presidendil ja parlamendil taotlust kaaluda,» ütles rahvaesindaja Grigori Ioffe AFP-le.

Parlamendi kinnisel istungil määrati referendumi ajaks 16. märts ning otsustati Krimmi elanikelt küsida, kas nad soovivad piirkonna saamist Venemaa osaks föderatsioonisubjektina, ütles Ioffe.

Ta lisas, et teine referendumiküsimus on, et kas Krimm peaks saama tagasi laiema autonoomia, mis tal oli 1992. aasta põhiseaduse järgi.

Krimmi parlamendi 86 liikmest 78 hääletas algatuste poolt.

Krimmi ühinemistaotluse saamist kinnitas ka Kreml.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles