«Aktuaalse kaamera» Ukraina-uudis eksitas vaatajaid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestijad Kiievis
Protestijad Kiievis Foto: SCANPIX

Teisipäevases «Aktuaalne kaamera» saates omistati Vladimir Putinile sõnu, mida Venemaa president ütles teises kontekstis, kuid mille alusel jäi saatest mulje, et Ukraina president andis käsu protestijaid tulistada.

Uudistesaates väideti, et käsu Kiievi meeleavaldajate tulistamiseks andis end Venemaal varjav Ukraina president Viktor Janukovõtš – reporteri sellesisulisele märkusele järgnes lõik Putinist, kes ütles, et tema soovitas Janukovõtšil teisiti käituda, vahendab Õhtuleht.

Kuigi Putini jutt oli eesti keelde õigesti tõlgitud, ei käinud see tegelikult protestijate tulistamise, vaid Kiievist jõudude eemaldamise kohta.

«Aktuaalse kaamera» päevatoimetaja Priit Rajalo sõnul kuulas välisuudiste toimetaja Putini pressikonverentsi ülekannet ingliskeelse otsetõlkega ja toimetajal läks tõlkes kaduma see nüanss, et jutt käis miilitsa Kiievist väljaviimisest, mitte tulistamisest.

«Vabandame tekkinud vea pärast ja kinnitame, et tegemist oli inimliku eksimisega,» sõnas Rajalo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles