Terras arutas Suurbritannia kolleegiga Ukraina kriisi

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja Riho Terras
Kaitseväe juhataja Riho Terras Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras arutas täna telefonivestluses Ühendkuningriigi kollegi kindral Nicholas Houghtoniga Ukraina olukorda ning kriisist tulenevat laiemat julgeolekusituatsiooni piirkonnas.

Mõlema riigi kaitseväe juhatajad  olid ühel meelel, et NATO operatsioonide raames viimasel kümnel aastal saavutatud hea koostöö on aluseks, mis annab võimaluse kiiresti reageerida keskkonna muutustele, teatas kaitseväe peastaap.

Kindral Houghtoni sõnul on Ühendkuningriigi jaoks väga oluline saada informatsiooni, kuidas hindab hea liitlane Eesti Ukrainas ning piirkonnas toimuvat. Ta tundis huvi Eesti üldsuse reaktsiooni ning hinnangute kohta seoses Vene Föderatsiooni agressiooniga Ukraina vastu.

Kindralmajor Terras kinnitas, et on väga tähtis NATO ühtsust tugevdada ka edaspidi ning sellest lähtuvalt oleks loomulik organisatsiooni otsekohene käitumine.

Eesti kaitseväe juhataja kordas ka sel nädalal oma Ameerika Ühendriikide kolleegile kindral Dempseyle väljendatud seisukohta, et Euroopa tegevus Ukraina suunal peab olema selge ning konkreetne. «Eestile on väga oluline NATO ühtsus ning sellest lähtuv otsusekindel käitumine,» ütles Terras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles