Täna Postimehes: kevadkoalitsioon võtab ette ministrikohad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatidest võimalikud ministrikandidaadid: Sven Mikser, Jevgeni Ossinovski, Urve Palo ja Karel Rüütli.
Sotsiaaldemokraatidest võimalikud ministrikandidaadid: Sven Mikser, Jevgeni Ossinovski, Urve Palo ja Karel Rüütli. Foto: Toomas Huik, Liis Treimann, Peeter Langovits

Reedel algavad koalitsioonikõnelused, kuid juba praegu spekuleeritakse võimaliku uue valitsuskooseisuga.

Arvestades Siim Kallase isikuomadusi ja seda, et uuel valitsusel jääb võimuaega veidi vähem kui aasta, siis Reformierakond oma ministrite koosseisus suuri muudatusi ette ei näe. Pole enamasti ka põhjust ministeeriumide tööd uute nägudega vähemalt mõneks ajaks segi lüüa. 

Vahetama või ümber vangerdama ei ole põhjust hakata välisminister Urmas Paeti, alles mõned kuud tagasi kultuuriministriks toodud Urve Tiidust, veidi üle aasta töötanud justiitsminister Hanno Pevkurit.

Kindlasti soovib Reformierakond enda kätte saada majandusministeeeriumi, mida pikalt on juhtinud praeguse valitsuse tüliõun Juhan Parts. (Kui ime läbi peaks tänane võimuliit jätkama, siis sooviksid oravad kindlasti Partsi välja vahetamist) Majandusministriks võiks uues valitsuses liikuda Ligi.  

Viimase aastaga oma esimesed ristsed ministrina saanud noore põlvkonna poliitiku Rõivase isu käib kindlasti tugevama positsiooniga ministritooli järele ja selleks sobiks rahandusministri portfell.

Sotside erakonna esimees Sven Mikser peab valitsusse minema ning kõige loogilisem ja piisavalt väärikas koht oleks talle kaitseministeerium, mida ta on veel Keskerakonna liikmena juhtinud juba Kallase esimese valitsuse ajal 2002-2003.

Siseministri marssalikepike peitub sotsi, hingelt ja ettevalmistuselt politseiniku Andres Anvelti paunas, mida tema positsiooni erakonnas arvestades talle keelama ei hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles