Sindis hukkus sotsiaalmaja korteri põlengus vanem mees

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleng Sindi sotsiaalmajas
Põleng Sindi sotsiaalmajas Foto: Lääne päästekeskus

Sindis Pärnu maanteel asuvas sotsiaalmajas põles täna hommikul kolmanda korruse korter, mille põrandalt leiti kustutustööde käigus vanem mees. Esialgsel hinnangul sai tulekahju alguse hooletusest suitsetamisel.

Häirekeskus sai teate tulekahjust kell 5.59. Häirekeskusesse helistanu sõnul võis korteris olla inimene. Päästjad alustasid kohe  kannatanute otsimisega põlevast korterist, hukkunud vanem mees leiti korteri põrandalt.

Korter hävis tules, naaberkorteritesse tulekahju ei levinud. Alumise korruse korter sai kahjustada kustutusveest.

Päästjate sõnul oli korteri laes olemas suitsuandur ning selle sees ka patarei, kuid päästjate saabudes andur ei töötanud.

Menetlusinspektori esialgsel hinnangul sai tulekahju alguse hooletusest suitsetamisel. Põlenud korterist leiti ka üks tühi Vene maksumärkidega sigaretipakk.

Lääne päästekeskuse juhi asetäitja tuleohutusjärelevalve alal Indrek Laanepõllu sõnul näitab tänahommikune sündmus  järjekordselt väga selgelt, et kodudes ei ole suitsuandureid või ei ole need töökorras. «Tulekahjus hävinud korterist küll leiti suitsuanduri jäänused, kuid ei päästjad ega teised elanikud ei kuulnud suitsuanduri helisignaali, samuti ei töötanud üheski kõrvalkorteris suitsuandur, kuigi suits levis ka nendesse ruumidesse,» sõnas Laanepõld.

«Päästeamet alustab 10. märtsist jõuliselt kodude kontrollimist, veendumaks, et küttesüsteemid ja  elektripaigaldised on korras ja suitsuanduri olemasolu on tagatud. Samuti peab olema kortermajades, kus on küttekolded, inspektorile ette näidata korstnapühkija akt.»

Sel aastal on tulekahjudes hukkunud juba 17 inimest. Läbivaks probleemiks on traagiliste õnnetuste puhul olnud hooletus suitsetamisel, samuti elupäästva suitsuanduri puudumine või selle mittetöökorras olek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles