Reformierakond tahab uues valitsuses kaaluda kaitsekulude tõstmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakonna juhatus sõnastas täna põhiseisukohad uue võimuliidu moodustamise konsultatsioonideks, muu hulgas tahab Reformierakond tõsta Eesti kaitsekulutusi.

Gallup

 

 
Küsitluses on osalenud  inimest

Reformierakonna juhatus pani konsultatsioonideks paika kolm põhiseisukohta, ütles erakonna peaministrikandidaat Siim Kallas reedel ajakirjanikele.

Reformierakond tahab uues valitsuses langetada tööjõukulusid, tõsta lastetoetusi ning seada olulisele kohale riigikaitse.

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk ütles Postimehele, et Reformierakond tahab kaaluda kaitsekulutuste suurendamist. Praegu kulutab Eesti riigikaitsele 2 protsenti SKTst.

«Vaadates kogu seda õhustikku, mis meid ümbritseb, on need (kaitsekulutused - toim.) kahtlemata aktuaalsed ja nendega peab järjest enam tegelema,» ütles Kukk. «Näiteks üks debati koht, mida Urmas Paet ka riigikogus käsitles – kas ei tuleks üldiselt julgeolekule minevaid kulutusi tulevikus kasvatada?»

Kui palju neid kulutusi suurendada tuleks, Reformierakond veel otsustanud pole, lisas Kukk. «See on ikkagi läbirääkimiste ja ühiskondliku debati küsimus,» märkis ta.

Üks nõudmine, millest koalitsioonikõnelustel kindlasti ei taganeta, on maksude, eeskätt tööjõumaksude langetamine, ütles Kukk.

Reformierakonna juhatus otsustas täna, et alustab uue võimuliidu loomiseks konsultatsioone Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga (SDE), samas ei välista erakond ühises koalitsioonis jätkamist ka Isamaa ja Res Publica Liiduga.

Juhatus moodustas delegatsiooni konsultatsioonide pidamiseks eesmärgiga moodustada riigikogus enamuskoalitsioon.

Delegatsiooni kuuluvad erakonna peaministrikandidaat Siim Kallas, peasekretär Martin Kukk, volikogu esimees Kristen Michal, erakonna aseesimehed Keit Pentus-Rosimannus, Urmas Paet, Jürgen Ligi ja Kaja Kallas ning programmitoimkonna juht Rain Rosimannus.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles