Mikser: Reformierakonna paralleelseid läbirääkimisi me ei aktsepteeri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku partei esimees Sven Mikser
Sotsiaaldemokraatliku partei esimees Sven Mikser Foto: Peeter Langovits

«Paralleelseid läbirääkimisi, kus Reformierakond üritab teha «vähempakkumisi» korraga mitmele partnerile, ei kavatse me aktsepteerida,» rõhutas sotsiaaldemokraatide liider Sven Mikser.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus arutas tänasel erakorralisel koosolekul lähtekohti konsultatsioonide pidamiseks Reformierakonnaga, eesmärgiga jõuda koalitsiooniläbirääkimiste ja koalitsioonileppeni ning volitas erakonna esimeest moodustama delegatsiooni konsultatsioonide pidamiseks, teatas SDE pressiesindaja.

«Juhatus otsustas nõustuda Reformierakonna pakkumisega alustada konsultatsioone juba nädalavahetusel,» ütles Mikser.

«Sotsiaaldemokraatide jaoks on prioriteetne laste vaesusega võitlemine ja me peame ülioluliseks universaalsete lastetoetuste tuntavat tõstmist. Loomulikult mõistame me täiesti ka Reformierakonna soovi panustada praegusel keerulisel ajal rohkem riigi julgeolekusse ja just sel põhjusel tahame konsultatsioonidel kindlasti tõstatada küsimuse, kas üksikisiku tulumaksu langetamine on tänasel päeval vastutustundlik,» ütles SDE esimees Sven Mikser.

SDE juhatus volitas erakonna esimees Sven Mikserit moodustama konsultatsioonide pidamiseks delegatsiooni ning kaasama delegatsiooni erakonna juhatuse liikmeid ja eksperte vastavalt kõneluste teemadele.

«Peame iseenesestmõistetavaks, et koalitsiooniläbirääkimisi peetakse korraga vaid ühe partneriga. Paralleelseid läbirääkimisi, kus Reformierakond üritab teha «vähempakkumisi» korraga mitmele partnerile, ei kavatse me aktsepteerida,» lisas Mikser.

Mikser ütles Postimehele, et mitteametlikud läbirääkimised Reformierakonnaga algavad juba laupäeval. «Olen veendunud, et läbirääkimised saavad olema väga-väga keerulised. Aga meil pole ka mingit illusiooni, et koalitsiooniläbirääkimised peaksid olema lihtsad,» lisas Mikser.

Kui konsultatsioonid Reformierakonnaga jõuavad koalitsiooniläbirääkimisteni, siis otsustab Sotsiaaldemokraatliku Erakonna osalemise valitsuse moodustamisel erakonna volikogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles