Mikser: Reformierakond on oma retoorikas lähenenud meie positsioonidele

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SDE juhatus kogunes erakorralisele koosolekule. Sven Mikser.
SDE juhatus kogunes erakorralisele koosolekule. Sven Mikser. Foto: Toomas Huik / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimehe Sven Mikseri sõnul on tore, et Reformierakond on oma retoorikas lähenenud nende positsioonidele, kuid nentis, et koalitsioonikõnelused saavad olema keerulised.

«Tore, et Reformierakond on lähenenud oma retoorikas meie positsioonidele. See annab lootust,» ütles Mikser Postimehele, kuid märkis, et tahab küsida konsultatsioonipartnerilt, kas tulumaksu langetamine on mõistlik. «Tahame konsultatsioonipartnerilt küsida, kas olukorras, kus riigi julgeolek vajab turgutamist, on mõistlik eelarve tulude poolelt tõmmata maha 75 kuni 80 miljonit, et langetada tulumaksu.»

«Reformierakond on toonud välja kolm keskset mõtet. Üks on, et sotsiaalkulusid tuleb tõsta, teine on kaitsekulude tõstmine ja kolmas maksude langetamine. Minevikus on Reformierakond rääkinud ka eelarvetasakaalust. Kusagil selles võrrandis peab olema mingi viga või lünk, mida täna ei mainitud. Eks me ka selle kohta kindlasti homsetel konsultatsioonidel küsime.»

Mikseri sõnul on nad delegatsiooni moodustamiselt paindlikud. «Meie delgatsiooni kuulun mina, kindlasti kaasan sinna peasekretäri, aseesimehed ja vastavalt vajadusele eksperte.»

«Olen veendunud, et läbirääkimised saavad olema väga-väga keerulised. Aga meil pole ka mingit illusiooni, et koalitsiooniläbirääkimised peaksid olema lihtsad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles