ERR: inimesed eelistavad praeguse valitsuse jätkumist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil peaminister Andrus Ansip ja kaitseminister Urmas Reinsalu pressibriifingul.
Pildil peaminister Andrus Ansip ja kaitseminister Urmas Reinsalu pressibriifingul. Foto: Peeter Langovits

Rahvusringhäälingu tellitud TNS Emori küsitlus näitas, et enim vastanuist toetab seniste valitsuspartnerite jätkamist.

25 protsenti vastanuist toetas senise Reformierakonna ja IRLi koalitsiooni jätkamist, 17 protsenti toetas vana kolmikliidu valitsust, kuhu lisaks praegustele võimuparteidele kaasataks ka sotsiaaldemokraadid, vahendas «Aktuaalne kaamera».

Vaid 13 protsenti vastanuist eelistas Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatide valitsust, 10 protsenti olid Reformierakonda opositsiooni jätva IRLi, SDE ja Keskerakonna valitsuse poolt ning 7 protsenti toetas Keskerakonna ja IRLi koalitsiooni.

Mitte-eestlased näeksid valitsuses Keskerakonda, Reformierakonda sooviksid nad näha opositsioonis.

Eestlastest küsitletuist eelistas 29 protsenti senise koalitsiooni jätkamist, 21 protsenti oli kolmikliidu (RE, IRL, SDE) ja 14 protsenti Reformierakonna ja sotside liidu poolt.

Mitte-eestlastest 21 protsenti toetas Keskerakonna, IRLi ja SDE liitu, 19 protsenti Keskerakonna ja Reformierakonna koalitsiooni ning vaid 8 protsenti eelistas Reformierakonna ja SDE valitsust.

TNS Emor küsitles 4.-6. märtsil telefoniküsitluse teel 550 Eesti elanikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles