Vietnam: kaduma jäänud reisilennuk 239 inimesega pardal kukkus merre

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pekingi lennujaamas ootasid kaduma läinud Malaysia Airlinesi lennuki pardal olevaid inimesi nende sugulased ja tuttavad.
Pekingi lennujaamas ootasid kaduma läinud Malaysia Airlinesi lennuki pardal olevaid inimesi nende sugulased ja tuttavad. Foto: SCANPIX

Malaisia reisilennuk, millega lennujuhid Vietnami lähistel ühenduse kaotasid, kukkus merre, teatas Vietnami sõjalaevastiku esindaja.

Lennufirma Malaysia Airlines teatas laupäeval, et lennujuhid kaotasid ühenduse nende Pekingisse teel olnud reisilennukiga, mille pardal on 239 inimest. Agentuuri AFP täpsustuse kohaselt on neist 12 meeskonnaliikmed.

Ettevõtte avalduses täpsustatakse, et reisilennukiga Boeing 777-200 kadus side laupäeval kohaliku aja järgi kell 2.40. Lennuk oli lahkunud kesköö paiku Kuala Lumpurist ja pidi jõudma Pekingisse hommikul kell 6.30.

«Malaysia Airlines teeb koostööd võimuesindajatega, kes on alustanud otsingu- ja päästeoperatsiooni ning üritavad lennuki asukohta kindlaks teha,» ütles ettevõtte eestkõneleja.

Hiina riikliku telekanali CCTV andmetel on lennul 160 hiinlast, ülejäänud reisijaid on 13 eri rahvusest. Pardal on ka kaks sülelast.

Uudisteagentuuri Xinhua andmetel kadus lennukiga ühendus Vietnami õhuruumis. Lennufirma info kohaselt kadus side õhusõidukiga aga Lõuna-Hiina mere kohal umbes 200 kilomeetri kaugusel Malaisia rannikust.

Telekanal Al-Jazeera vahendas vahepeal informatsiooni, nagu oleks lennuk Hiina lõunaosas maandunud. Al-Jazeera uudisteankur märkis siiski, et lennuk oleks pidanud maanduma juba tunde tagasi.

Malaysia Airlines on viimastel aastatel võidelnud majandusraskustega. Ettevõttel on praegu kasutuses 15 lennukit Boeing 777-200.

Malaisia lõunaosas kukus 1977. aastal alla reisilennuk, surma said kõik pardal olnud 93 reisijat ja seitse meeskonnaliiget.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles