Kallas: ei saa veel öelda, et ühisosa sotsidega tekib

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatide konsultatsioonide alguses
Siim Kallas Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatide konsultatsioonide alguses Foto: Toomas Tatar

Praegu pole veel jõutud arusaamisele, et sotsidega koalitsiooni moodustamiseks ühisosa tekib, ütles Reformierakonna läbirääkimisdelegatsiooni juht Siim Kallas.

Kallase sõnul on praegu kõik võimalused veel lahti. «Täna me küll ei saa öelda, et me oleme jõudnud lõplikule arusaamisele, et see ühisosa tekib – ja hulk küsimusi ootab veel ees. Aga soov tõsiselt arutada on olemas, aga keegi pole veel mingit arengut lukku löönud,» sõnas Kallas kõneluste vaheajal Postimehele.

«Lihtsad need läbirääkimised ei ole,» ütles Kallas. «Praegu toimub kõige keerulisemate teemade kirjeldamine ja arutamine, kuidas kompromisse võiks leida.»

«Oleme täna terve hommikupooliku käsitlenud kõiki neid küsimusi, mis eelarvega seotud. Meie jaoks on tähtis põhimõte, et eelarve oleks ilusti tasakaalus. Nüüd tuleb leida, kuidas täiendavaid prioriteete realiseerida.»

Kallas lisas, et Reformierakond tahab kindlasti sotsidega arutada veel ka julgeoleku teemal, kuid milline teema sotsidega kõnelustel kõige keerulisemaks võiks osutuda, ei osanud ta arvata. «Aga täna, ma arvan, piirdume eelarveprioriteetide ning võimalike täiendavate kulutuste teemaga.»

Ta kinnitas, et lastetoetuse tõusu vastu Reformierakond pole, kuid nüüd tuleb leida, millised on selleks võimalused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles