Koolinoored pääsesid ihaldatud suvepuhkusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna oli viimane koolipäev paljudel õpilastel, kel sel aastal lõpueksameid teha ei tulnud. Nüüd ootab ees ihaldatud suvepuhkus, mis toimekatel noortel juba tihedalt tegevusi täis pikitud.

Nii näiteks istuti tavalisest pidulikumalt aktusel Gustav Adolfi Gümnaasiumi siseõuel, kus kiituse ja heade soovidega saadeti suvepuhkusele üleminekuklasside õpilased.

10. ja 11. klasside ühisel kooliaasta lõpuaktuselgi paistsid silma gümnasistide mitmekülgsed huvid. Pea tund kulus selleks, et tublimatele jagada kiitus- ja tänukirju. Koolijuhid tõstsid esile noorte tulemusi kõikvõimalikes sportlikes pingutustes – seal oli krossijooksu, tennise, ujumise, rühmvõimlemise, võrk- ja jalgpalli, teatejooksu, peotantsu ja paljude teiste alade tublisid – aga ka ajugümnastikas, nagu näiteks males ja kabes, pranglimises, olümpiaadidel, kõne- või ainevõistlustes.

Aktus läbi, jäid mõned noored enne lahkuminekut veel mõneks ajaks vestlema. Selgus, et tegelikult on enamikul 10. klassi lõpetanutel ka suvi äärmiselt tihe ja planeeritud.

Maria Pallas teadis, et eriti linnast välja ei saagi: «Eriti ei jõua välja, suve sisustab trenn, trenn ja trenn,» ütles ujumisega tegelev neiu. Piia-Mai Kasemaa aga elab juba mitu aastat maal ja ütles, et saab nüüd suvel seal piisavalt aega veeta. «Tahaksin tööd ka teha, aga veel ei ole kohta leidnud,» lisas ta lootusrikkalt. Lisaks käib ta tantsutrennis ning suvel ootavad ees mitmed esinemised. Liis-Marii Vendti ootab aga ees viiulilaager Haapsalus, kus ta lootis ka sõõmu värskemat õhku hingata.

Tüdrukud kinnitasid, et ootasid suve juba pikisilmi. See veedetakse koos oma sõpradega, keda on nii koolikaaslaste seas, kodukandis kui trennis.

Kas esimene kooliaasta oli ka raske? «Oo jaa,» noogutasid nad kõik ja lisasid kui ühest suust, et raskeks tegi selle aasta eelkõige matemaatika. Õnneks tuleb sel aastal suvi neil pikem kui möödunu, mil nad pea jaanipäevani lõpueksamitega madistasid.

Rainer ütles, et suvi on vaba, puhkab. Ka tema tahtis raha teenima minna, kuid jäi oma sõnul tööotsa otsimisega hiljaks. «Aga äkki leian veel, kes teab,» lisas ta. Oliveril ja Antil ei jää suvel ülemäära palju aega, sest treeningud ja treeninglaagrid on nende kava tihedaks teinud. Kui Oliver on tubli ujuja, siis Anti on kibe käsi nii kabes kui Rubiku kuubiku lahendamises. Ise jäi ta oma tulemuste kirjeldamises tagasihoidlikuks: sai rahvusvahelistel võistlustel vaid 72. koha. Seevastu numbrid on märkimisväärsed – temal on kuubiku kokkupanemiseks kulunud vaid 7,96 sekundit.

Rootsi keele õppesuunaga 10c klassi lõpetanud noormehed naersid, et aasta polnudki nii raske, kui nad ette arvanuks. Samas leidis Madli Keerman, et humanitaarina valmistasid talle suurimat peavalu reaalainete, eriti füüsika õppimine.

Laura Lisete Roosaar oli rõõmus, et saab suvel ka tööd teha – tuttavate kaudu leidis tema endale müüja-konsultandi koha kunstipoes.

Nii mõnigi noor sõnas, et mõneks ajaks sõidetakse ehk ka maale vanaema juurde, aga nagu selles vanuses noortele loomulik, ei mallata seal liiga pikalt olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles