Võimuvahetus tooks muudatusi IRLi fraktsioonis

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juku-Kalle Raid ja Mart Nutt.
Juku-Kalle Raid ja Mart Nutt. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kui Reformierakonna kauaaegne koalitsioonipartner Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) peaks võimuliidust lahkuma, naaseksid erakonna senised ministrid tõenäoliselt parlamenti, mis tooks kaasa suuri muudatusi 22 saadikuga IRLi fraktsioonis.

Viimastel riigikogu valimistel pääsesid riigikokku kõik IRLi praegused ministrid, mis annab neile võimaluse asuda koalitsioonist lahkumise korral tööle parlamendis.

Kui haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo, kaitseminister Urmas Reinsalu, majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, regionaalminister Siim Kiisler ja siseminister Ken-Marti Vaher läheksid riigikokku, peaksid parlamendist lahkuma neid seni asendanud saadikud.

Ministritele peaksid sel juhul koha vabastama Andres Jalak, Siim Kabrits, Kaja Kreisman, Mart Nutt, Juku-Kalle Raid ja Ülo Tulik.

Reformierakond alustas nädalavahetusel uue võimuliidu moodustamiseks konsultatsioone seni opositsiooni kuulunud Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles