Kaljurand loodab NATO abile

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand Ameerika uudistekanali CNN eetris.
Marina Kaljurand Ameerika uudistekanali CNN eetris. Foto: CNN

Eesti suursaadik USAs, Marina Kaljurand, ütleb CNNi eetris, et ta ei karda, et Eesti pärast Ukrainat Venemaa sihtmärgiks saaks, sest meid kaitseb NATO.

Ameerika suurima uudistekanali CNN ajakirjanik Candy Crowley küsis eile Balti suursaadikutelt USAs: «Kuivõrd te kardate, et teie riigist saab Venemaa järgmine sihtmärk?»

Kaljurand paneb kõik lootused NATOle ja Euroopa Liidule: «Geograafiliselt oleme Venemaa kõrval, aga vaimselt ja kaitse mõttes on viimase 23-aasta jooksul palju muutunud,» ütleb ta. «Täna kuulume NATOsse ja Euroopa Liitu, nii et Balti riikide turvalisus on absoluutselt erinev.»

Läti saadik Andris Razns ütleb, et Balti inimesed on midagi sarnast teise maailmasõja ajal kogenud ja nad mäletavad seda okupatsiooni. Loomulikult jälgides Ukrainas toimuvat, paneb see lätlase sõnul inimesi muretsema.

Kaljurand: «Meie, Balti esindajad, istume ühe laua taga riikide esindajatega, kes mõtlevad meiega sarnaselt. Me jagame oma kogemusi ja meid kuulatakse. See on väga oluline.»

Razns lisab: «Me oleme naabrid, aga me pole kolmikud. Meil on siiski erinevad vaated.»

Vaata täispikka CNNi intervjuud siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles