Keskerakond toetab erakorraliste valimiste korraldamist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Liis Treimann / Postimees

Keskerakonna juhatuse hinnangul ei ole Reformierakonna auesimehe Siim Kallase loodaval koalitsioonil rahva mandaati ja seetõttu tuleks Eestis korraldada erakorralised valimised.

Erakorralised valimised võiksid opositsioonipartei hinnangul toimuda kulude kokkuhoiu eesmärgil samal päeval kui Euroopa Parlamendi valimised ehk 25. mail, teatas Keskerakonna pressiesindaja.

Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare sõnul teeb parteid valvsaks asjaolu, et Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna konsultatsioonidel on laual üksnes kuluküsimused ning tuluallikatena on tema sõnul mainitud vaid riigiettevõtete erastamist. «Kahjuks ollakse parema valimistulemuse nimel valmis Eesti riigi varasid maha müüma,» lausus ta.

Savisaare sõnul peab Keskerakond lahendamist vajavateks põhiküsimusteks maksureformi, väljarännet ning tasakaalustatud regionaalarengut. «Eesti vajab selgelt maksupoliitika muutust, mis suurendaks riigi tulusid ja poleks suunatud vaid kingituste tegemisele kõige jõukamatele. Väljarände probleemiga tuleb tõsiselt tegeleda ning see peab saama valitsuse prioriteediks. Kõige eelnevaga seondub tasakaalustatud regionaalarengu küsimus ning omavalitsuste võimekus täita neile pandud kohustusi,» ütles ta partei teatel.

Keskerakonna esindajad kohtuvad täna pärastlõunal Kadriorus president Toomas Hendrik Ilvesega, kes alustas eile erakondadega konsultatsioone peaministrikandidaadi määramiseks. Eile kohtusid presidendiga Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu poliitikud, Reformierakonna juhid lähevad Kadriorgu homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles