Postimehe 2013. aasta arvamusliidriks sai Ilmar Raag

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees kuulutas täna traditsioonilisel arvamusliidrite lõunal aasta arvamusliidriks filmimehe ja esseisti Ilmar Raagi.

Postimehe arvamustoimetuse juhataja Neeme Korvi sõnul on Ilmar Raag tähelepanuväärne ühiskondlik mõtleja ja särav esseist, kes väärinuks aasta arvamusliidri tiitlit juba ammu.

«Minu meelest on Ilmar üks julgemaid kirjutajaid, vahest isegi kõige julgem. Hea näide on eelmisel sügisel tema sulest ilmunud neljaosaline lugude sari, milles ta võttis ette ja otsis lahendusi valusatele küsimustele, mis puudutavad eestlase minapilti. Küsimustele, mida tavaliselt tõrjutakse, kuid millele tuleb leida vastuseid, kui tahame oma komplekse mõista, et neist võitu saada - olla igas mõttes enesekindlamad. Ja et Ilmar on julge, seetõttu saab talle kindel olla,» ütles Korv.

Korvi sõnul on Ilmar Raag mees, kellega võib kõhklematult luurele minna.

Tiitel koos sinna juurde käiva Johann Voldemar Jannseni kujuga läheb traditsiooniliselt inimesele, kelle roll Eesti ajakirjanduses ja ühiskonnas on Jannseni saavutuste kõrgusel.

Eelmisel aastal tunnustas Postimees aasta arvamusliidri tiitliga ligi 20 aastat tundlikel sotsiaalteemadel kirjutanud Linnalehe peatoimetajat Tiina Kangrot.

Enne seda on aasta arvamusliidri tiitli ja Jannseni kuju saanud Rein Veidemann, Marju Lauristin, Mihkel Mutt, Enn Soosaar, Erki Bahovski, David Vseviov, Andres Arrak ja Edward Lucas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles