Kadri Simson: Kallase valitsus ei paku lahendusi

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Keskerakond läheb täna presidendi juurde kolme ideega, millega nende sõnul senine valitsusliit hakkama ei saanud: Peatada väljaränne Eestist, vähendada maksukoormust ja toetada omavalitsusi.

«Me arutasime erakonnas, et mis on need ülesanded, millega senine valitsusliit hakkama ei saanud ja mille pärast peaks olema uus valitsus vajalik,» põhjendas Keskerakonna aseesimees Kadri Simson, miks just neile kolmele probleemile keskenduti.

Nad pakuvad nad välja lahendusi väljarände vähendamiseks. Teiseks on Simsoni sõnul Eestis keskmist palka ja alla selle teenivatel inimestel liiga suur maksukoormus ning samas ei ole riigil piisavalt tulusid, et talle pandud ülesandeid täita. Kolmandaks Keskerakonna murepunktiks on, ei suuda omavalitsused neile antud tulude baasil ülesandeid täita.

«Me leidsime, et tänane Siim Kallase vahevalitsus ei paku nendele probleemidele lahendust ja neil pole ka mandaati, et pädevaid lahendusi pakkuda.» Seetõttu lähevad Keskerakonna esindajad täna presidendi juurde palvega selle aasta mais erakorralised valimised korraldada. «Võti on sotsiaaldemokraatide käes,» ütles Simson. «Kui nad tunnistavad, et neil ei ole praegu väiksema partnerina võimalus Reformierakonnalt suuri poliitikamuutusi saada ja nad ei taha Reformierakonnale anda aastat kampaaniaks, siis nad võiksid tulla erakorraliste valimiste taha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles