Kattel: ei usu, et garantiide skandaal Kallase peaministriks saamist mõjutab

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatide konsultatsioonide alguses
Siim Kallas Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatide konsultatsioonide alguses Foto: Toomas Tatar

Tallinna Tehnikaülikooli professor Rainer Kattel ei usu, et Eesti Panga garantiide skandaal mõjutaks Siim Kallase väljavaateid peaministriks saamisel.

«Ma ei usu, et see eriti mõjutab,» ütles professor. «Mulle tundub praegu, et seal pole ilmselt väga palju midagi välja kaevata. Kõik leiavad, et see oli üks segane lugu, aga kuni seal midagi palju konkreetsemat välja ei tule, ei saa seda millekski keerulisemaks ajada.»

Otsustav on just tõendite puudumine, ütles Kattel. «Ma arvan, et me ei saa päriselt teada, mis seal toimus, aga siis ei saa me ka eeldada, et seal midagi halba toimus. Tõendid ja paberimajandus seal ju puuduvad,» märkis ta.

Kallas tervitas hiljutises intervjuus seda, et kõik temaga seotud luukered kapist välja tuuakse ning Kattel arvas, et see oli aus avaldus.

«Arvan, et ta on siiras ja ilmselt tõesti tervitab seda,» sõnas professor. «Parem elada ühekorraga üle mõned õudsed päevad meedias, kui et pidevalt luukeresid välja tuleb. Kindlasti ta tervitab seda. Ma ei tea muidugi, palju tal neid veel on, võib-olla neid nii väga ei ole.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles