Sikorski: sanktsioonid Venemaa vastu on ilmselt vältimatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radosław Sikorski.
Radosław Sikorski. Foto: SCANPIX

Poola välisministri Radosław Sikorski sõnul on sanktsioonide kehtestamine Venemaa vastu vältimatu, kui Moskva ei vähenda seoses Krimmi kriisiga tõusnud pingeid.

 «Me leppisime kokku koostöös täitmaks ELi otsust, mille meie liidrid võtsid vastu Euroopa Ülemkogu istungil ja mille kohaselt on Venemaa vastased sanktsioonid vältimatud, kui järgmise paari päeva jooksul ei toimu konflikti deeskaleerimist,» ütles Sikorski pärast eile Londonis toimunud kohtumist oma Briti kolleegi William Hague´iga.

«Ma olen rõõmus, et Poola ja Suurbritannia seisavad õlg õla kõrval riikide territoriaalse terviklikkuse põhimõtte kaitsel ja nende õiguse eest valida demokraatlikke valitsusi,» lisas Sikorski.

«Loomulikult loodame, et selline deeskalatsioon toimub ning Poola ja Ühendkuningriik teevad kõik, et jõuda Venemaaga, eriti Venemaa ja Ukraina vahel dialoogini,» lisas ta.

Hague kordas taas oma varasemat seisukohta, mille kohaselt tegi Moskva Krimmi tungides tõsise valearvestuse ning kui kriisile diplomaatilist lahendust ei leita, võivad Moskvat oodata tõsised majanduslikud tagajärjed. Hague´i sõnul pole mingit kahtlust, et Krimmis on Vene sõjaväelased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles