Niinistö: Vene-vastased majandussanktsioonid mõjutaksid Soomet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome president Sauli Niinistö.
Soome president Sauli Niinistö. Foto: SCANPIX

Soome presidendi Sauli Niinistö sõnul mõjutaksid Venemaale kehtestatavad majandussanktsioonid Soomet rohkem kui paljusid teisi Euroopa Liidu liikmesriike.

Niinistö sõnul on hea, et seni on lääneriigid vastusena Krimmis toimuvale arutanud peamiselt reisikeeldude kehtestamist, sest majandussanktsioonid mõjutaksid ka Soomet.  

«Soome seisukohast vaadatuna oleks nendel majandussanktsioonidel võrreldes iga teise keskmise liidu riigiga suurem mõju,» ütles Niinistö kommenteerides Venemaale võimalike majandussanktsioonide kehtestamist.

Soome riigipea sõnul on hea märk Vene võimude lubadus astuda omapoolseid samme Krimmi kriisi lahendamiseks. Eile lubas Vene välisminister Sergei Lavrov esitada nii kiiresti kui võimalik Venemaa ettepanekud, kuid ei seadnud kindlat kuupäeva.

Niinistö sõnul on tähelepanuväärne, et Venemaa on valinud vestluspartneriks USA. Soome presidendi sõnul lähtub see Venemaa soovist näha ennast maailmapoliitika keskses positsioonis.

«Loodetavasti Ühendriigid ja president [Barack] Obama võtavad olukorra jätku samuti tõsiselt. Ma olen kindel, et nii nad kindlasti teevadki,» lisas Niinistö, kes aga ei näe, et Euroopa Liit oleks kõrvale jäämas. «Putin näib küll Euroopa juhtidega – rahvusriikide juhtidega –, rääkivat asjadest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles