Hanso: virin tähendab hädaldamist lahendust pakkumata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Hanso
Hannes Hanso Foto: Liis Treimann / Postimees

Kuressaare sotsiaaldemokraadist linnapea Hannes Hanso hinnangul tähendab virisemine hädaldamist ise lahendusi pakkumata.

«Kriitika võiks olla konstruktiivne. Kritiseerid, aga sul on pakkuda ka mingi alternatiiv. Virin tähendab hädaldamist ise lahendusi pakkumata. See on olemuselt ebakonstruktiivne,» ütles Hanso Postimehele.

Hanso sõnul võib öelda, et ebakonstruktiivne virisemine on Eestis probleem.

«Kandideerisin mullu kohalikel valimistel ja mulle oleks meeldinud, et inimesed oleks rohkem kriitilist arvamust avaldanud. Kasvõi valimiskasti juures. Kuressaares oli hääletamas käinute protsent alla viiekümne, üks madalamaid Eestis. On tekkinud olukord, kus inimesed arvavad, et nende hääl midagi ei maksa. See on vale. Sest pärast asjade üle hädaldamine, kui ise ei ole panustanud, ei ole õigustatud. Selle tunde tekkimises, et minust midagi ei sõltu, on ka poliitikud süüdi,» rääkis Hanso.

Ta tõdes, et taolist suhtumist on nähtud Eestist ida pool, aga Eestis seda küll näha ei tahaks.

Postimehe tänavuse arvamusliidrite lõuna teema oli «Miks me viriseme?».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles