Algab kohtuprotsess inimröövis süüdistatavate naiste üle

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuressaare kohtumajas algab täna protsess nelja naise üle paragrahvide alusel, mille karmus ületab mitmekordselt viimasel ajal kohtu all olnud saare meeste omasid.

Nimelt süüdistatakse Retit, Katret, Anni ja Galinat karistusseadustiku paragrahvide järgi, mis käsitlevad teise inimese eluohtlikku või tema tervist raskelt kahjustada võivasse olukorda asetamist ja jätmist, teise inimese tervise kahjustamist, samuti löömist, peksmist või muud valu tekitanud kehalist väärkohtlemist ja teiselt inimeselt vabaduse võtmist seadusliku aluseta, kirjutab Saarte Hääl.

Selliste tegude eest võidakse süüdimõistmise korral karistada rahalise karistuse või vangistusega kolmest kuni viie aastani.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm ütles enne istungit vaid seda, et Saaremaal leidis tõepoolest aset ühelt naiselt vabaduse võtmine seadusliku aluseta. Mis täpsemalt juhtus, ta ei täpsustanud.

Väidetavalt topiti ohver auto pagasiruumi ja alustati sõitu Sõrve poole. Mingil hetkel kuulsid autos olijad, et ohver räägib kellegagi. Naiselt võeti ära mobiiltelefon ja sõit jätkus. Ohver viidi metsa, kus teda peksti ja jäeti siis sinna üleriieteta maha. Teise versiooni järgi seoti ta enne peksmist sootuks ilma riieteta puu külge. Samas olid vägivallatsejad pakkunud ohvrile pärast peksmist võimalust nendega koos koju sõita, millest viimane aga keeldus.

Kõik see leidis aset tänavu jaanuaris, kui õues olid ööpäevaringselt miinuskraadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles