Ligi: Kallase otsus tuli ootamatult

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kommenteerides Siim Kallase tänast otsust loobuda valitsuse moodustamisest märkis Jürgen Ligi, et Kallase otsus tuli ootamatult, aga kui ta niimoodi tunneb, siis seda otsust tuleb austada.

«See otsus tuli ootamatult. Oli näha, et teda praetakse, aga oli lootus, et see võimaldab tal tööd teha.  Kui ta aga tunneb, et see teda segab, siis tuleb seda otsust austada,» kommenteeris Ligi Postimehele.

«Edasi tuleb minna, uus valitsus tuleb moodustada,» lisas Ligi.

Võimalikest uutest peaministrikandidaatidest rääkides Ligi konkreetseid nimesid välja öelda ei tahtnud. «Seda arutab täna pärastlõunal Reformierakonna juhatus. Ega see koht tühjaks ei jää, ministreid, kelle seast valida on ju ka terve pool valitsust,» märkis Ligi. Praegu spekuleerib meedia enim justiitsminister Hanno Pevkuri nimega.

Rahandusministri hinnangul on praegu pingeid õhus liiga palju ja loodetavasti edaspidi arutelud muutuvad sisulisemaks. «Tähtsam on minu arust praegu, et milline õnnestub teha selle valitsuse programm, kas see on vastutustundlik või   jätkub selline võidujooks nagu praegu toimub, et kes kordistab toetusi rohkem,» nentis ta.

«Pingeid ja kommentaare on praegu liiga palju, ma ei tahaks sinna midagi lisada,» võttis Ligi kokku.

Reformierakonna senine peaministrikandidaat Siim Kallas teatas täna, et loobub valitsuse moodustamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles