Reinsalu: Reformierakond kaotas usalduse Eesti riiki juhtida

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Liis Treimann / Postimees

Reformierakonna koalitsioonipartneri Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Urmas Reinsalu ütles, et Siim Kallase loobumisega valitsuse moodustamisest kaotas Reformierakond usalduse ega sobi enam Eestit juhtima.

«Minu hinnang on ühene – Reformierakond on kaotanud usaldusväärsuse Eesti riiki juhtida,» ütles Reinsalu Postimehele. «Peaminister Ansipi lahkumine ja valitsuskriisi esilekutsumine läinud nädalal oma erakonna populaarsuse tõstmine nimel oli minu hinnangul vastutustundetu.»

«See situatsioon, kus Reformierakonna peaministrikandidaat on loobunud katsest valitsust moodustada, on selline, et Reformierakond peab aja maha võtma, selle asemel, et erakonna populaarsuse nimel Eesti rahvale üksteise järel uusi peaministrikandidaate nimetada,» rääkis ta.

«Kõige tähtsam on, et selle kriisi ajal ei tohi poliitika Eesti inimeste silmis naeruväärseks muutuda. Ma rõhutan siin selgelt, et pall on presidendi käes – praeguses olukorras teen selge ettepaneku, et vabariigi president kohtuks uuesti parlamendis esitatud erakondadega ja arutaks töövõimelise valitsuse loomise võimalusi,» lõpetas Reinsalu.

Reformierakonna senine peaministrikandidaat Siim Kallas teatas täna, et loobub valitsuse moodustamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles