Ilves: mõistan Kallase otsust täielikult

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Toomas Tatar / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves ütles täna pärast Reformierakonna juhtidega kohtumist, et mõistab täielikult partei auesimehe Siim Kallase otsust astuda kõrvale võimaliku koalitsiooni moodustamise kõnelustest.

«Keegi pole tõesti rauast, ka mitte üldsõnaliste ja ebamääraste kahtlustuste ees, mis ulatuvad mineviku tõlgendamisse, mitte oleviku või tuleviku sõnastamisse,» ütles Ilves presidendi kantselei teatel.

Tema sõnul ei ole parlamendierakonnad peaminister Andrus Ansipi valitsuse tagasiastumise järel esitanud talle Kadriorus toimunud konsultatsioonide käigus kandidaati, kellel oleks eeldus saada peaministrikandidaadina riigikogu enamuse toetust. «Jätkan konsultatsioone peaministrikandidaadi määramiseks,» kinnitas Ilves.

President alustas parteidega peaministrikandidaadi määramiseks konsultatsioone esmaspäeval, mil temaga kohtusid Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu esindajad. Keskerakonna fraktsiooni juhtidega kohtus ta eile ning sotsiaaldemokraatidega uue võimuliidu loomiseks konsultatsioone pidava Reformierakonna esindusega täna.

Peaministrikandidaadi määramiseks on presidendil aega järgmise nädala alguseni

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles