Herkel: Reformierakond peaks valitsuse moodustamisest loobuma

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: Andres Haabu

Vaba Isamaalise Kodaniku (VIK) esimees ja Vabaerakonna nimelise uue partei loomisega tegelev Andres Herkel ütles, et Siim Kallase sammu valitsuse moodustamisest loobuda võib inimlikult ja poliitiliselt mõista ning see oli õige otsus.

«Küll aga on Reformierakond nüüd iseenda poliittehnoloogilistest võtetest selili,» ütles Herkel. «Olukorras, kus nende esimees on sisuliste põhjendusteta peaministrikohast loobunud, ei pea VIK/Vabaerakond õigeks, et Reformierakonnal oleks juhtroll uue valitsuse moodustamisel. Päris kindlasti ei saa seda rolli täita ka Keskerakond.»

«Kui neli kartellierakonda iseendi poolt loodud probleemi lahendamisega toime ei tule, siis on veel üks võimalus. Pean silmas laiapõhjalist üleminekuvalitsust, mille etteotsa kutsutakse mõni hea renomeega võimekas inimene, kes praegu aktiivpoliitikas ei osale,» pakkus Herkel välja.

Ta lisas, et erakorralised valimised ei ole küll VIKi ega Vabaerakonna huvides, aga nad leiavad, et see oleks ausam ja parem lahendus kui «Reformierakonna eestvõttel juhitud poliittehnoloogia».

«Loodame, et Reformierakond hakkab seda mõistma. Nemad peaksid praegu uue valitsuse moodustamisest  loobuma,» ütles Herkel.

Reformierakonna senine peaministrikandidaat Siim Kallas teatas täna, et loobub valitsuse moodustamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles