Kaja Kallas: ka mina soovitasin Siim Kallasel loobuda

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

Reformierakonna aseesimees Kaja Kallas ütles oma isa ja partei auesimehe Siim Kallase taandumist kommenteerides, et on ka ise selle otsusega seotud.

«Me arutasime kujunenud olukorda viimastel päevadel palju ja ka mina soovitasin tal loobuda. Suur osa põhjendusi on isa oma avalduses juba esile toonud ja ma olen nendega täiesti nõus,» kirjutas Kallas oma blogis.

Kallas nimetas arusaamatuks, et inimene, kes on rahandus-, välis- ja peaministrina ning Euroopa Komisjoni asepresidendina läbinud kõikvõimalikke ülipõhjalikke kontrolle, Euroopa tasemel taustauuringuid ja põhjalikke kuulamisi Euroopa Parlamendis, osutub järsku nii halvaks, et ei kõlba Eestis töötama. «Kui selles asjas oleks olnud sisu, siis oleks need 20 aasta tagused asjad ammu avastatud. Avastatud ajal, kui oleks olnud end veel võimalik kohtus kaitsta, sest teod poleks olnud aegunud,» märkis ta.

Kallas kinnitas ka, et teab Siim Kallase eetikat ja motivatsiooni, miks ta tahtis Eestisse tagasi tulla. Eelkõige oli see tema sõnul soov rakendada Eesti heaks oma kogemusi, teadmisi ja sidemeid. «Paraku on isegi poliitikud inimesed. Kui mul on valida kas Siim Kallas peaministrina või Siim Kallas elus isa ja vanaisana, siis ma valin ilma kõhklemata viimase,» lisas Kaja Kallas oma blogis.

Siim Kallas teatas täna Reformierakonna juhatuse koosolekul, et on otsustanud endavastase meedikampaania tõttu loobuda peaministriks ja erakonna esimeheks kandideerimisest ning jätkata tööd Euroopa Komisjonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles