Kolme erakonna juhid kohtusid erakorraliselt president Ilvesega

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves kutsus täna pärastlõunal Kadriorgu erakorralisele kohtumisele Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Sven Mikseri ja õhtul ka Reformierakonna uueks peaministrikandidaadiks pakutud Taavi Rõivase, samuti käis päeval presidendiga kohtumas Isamaa ja Res Publica Liidu juht Urmas Reinsalu.

Kell 15 kohtumisele suundunud Mikser rääkis presidendiga alla poole tunni, tema järel suundus riigipeaga kohtuma Reinsalu.

Presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam ütles Postimehele, et kohtumisel arutati täna tekkinud sisepoliitilist olukorda. «On täiesti loomulik, et president, kelle põhiseaduslik ülesanne on määrata peaministrikandidaat, peab sisepoliitilisi kõnelusi parlamendierakondade liikmete ja juhtidega,» sõnas ta.

«President on öelnud, et tema eelistus on määrata selleks inimene, kellel on parlamendi enamuse toetus valitsuse moodustamiseks. Ilmselgelt kõneldakse selle üle, millised võimalused on uue valitsusliidu moodustamisel,» ütles Sildam.

Reformierakonna senine peaministrikandidaat Siim Kallas teatas täna otsusest loobuda peaministriks ja erakonna esimeheks pürgimiseks ning jätkata tööd Euroopa Komisjonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles