Valgevene palus venelastelt hävitajaid kaitseks NATO eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Valgevene president Aleksandr Lukašenka teatas täna oma julgeolekunõukogu kohtumisel, et palub vastuseks NATO sammudele Venemaalt saata tema riiki julgustama 15 hävitajat.


«Kui NATO otsustaks koos ameeriklastega suurendada oma õhuväe kohalolekut meie piiride lähedal, siis kas me peaksime neid lihtsalt vaatama?» küsis Lukašenka oma julgeolekunõukogu kohtumisel. «Kui nad saadavad pool tosinat püüdurhävitajat või muud lennukit Leetu ja nood lendavad meie piiride lähedal, käitume me vastavalt.»

«Me käitusime rahulikult kuni lõunas – Poolas – algasid laiaulatuslikud sõjamängud ning Poola palus neid mänge laiendada. See paneb küsima «Miks?»,» teatas Lukašenka.

Viidates isiklikele allikatele lisas Lukašenka, et Itaaliast saadeti Leetu-Poola eile õhtul või täna varahommikul NATO lennukeid veel juurde.

«Me peame sellele reageerima,» sõnas Valgevene diktaator, andes oma abidele käsu võtta ühendust Moskva kindralstaabiga ja paluda Valgevenesse lisalennukite saatmist.

«Praegu ütleksin, et mitte rohkem kui 12-15 lennukit,» täpsustas ta. «Las nad töötavad, patrullivad.»

Praeguse seisuga hoiab Venemaa Valgevenes nelja hävitajat. Tuleval aastal tahavad nad sinna aga rajada õhuväebaasi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles