Netanyahu: Iisrael reageerib Gaza raketirünnakule jõuliselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benjamin Netanyahu.
Benjamin Netanyahu. Foto: SCANPIX

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu lubas täna pärast Gaza sektori äärmuslaste raketirünnakut riigi lõunaosa pihta, et Iisrael annab rünnakule jõulise vastulöögi.

«Me jätkame nende ründamist, kes soovivad meid kahjustada, ja astume nende vastu väga jõulisi samme,» vahendas Netanyahu kõneisik Ofir Gendelman peaministri sõnu.

Rünnak leidis aset ajal, mil Netanyahu võõrustas Jeruusalemmas Briti peaministrit David Cameroni.

Rünnaku eest vastutuse võtnud rühmituse Islamidžihaad sõjalise tiiva Al-Qudsi brigaadid pressiteate kohaselt on võitlejad välja tulistanud üle 70 raketi.

Teisipäeval hukkus Gaza sektori lõunaosas Iisraeli õhurünnakus kolm Islamidžihaadi võitlejat.

Iisraeli sõjaväe teatel on riigi territooriumile kukkunud enam kui 30 raketti, millest kaheksa tabasid elamupiirkondi. Lühimaaraketitõrjesüsteem Raudkuppel tõrjus kolm raketti, teatas armee.

Tegemist on kõige ulatuslikuma piiriülese raketirünnakuga alates Iisraeli ja Gaza sektorit kontrolliva Hamasi võitlejate kaheksa päeva kestnud vastasseisust 2012. aasta novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles