Täna Postimehes: Kallase taandumine vallandas parteides pöörase poliitralli

Argo Ideon
, poliitika- ja majandus­­analüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna uueks peaministrikandidaadiks pakutud Taavi Rõivas kohtus kolmapäeva õhtul president Toomas Hendrik Ilvesega. Rõivas lahkus presidendilossist kella 18.40 paiku.
Reformierakonna uueks peaministrikandidaadiks pakutud Taavi Rõivas kohtus kolmapäeva õhtul president Toomas Hendrik Ilvesega. Rõivas lahkus presidendilossist kella 18.40 paiku. Foto: Liis Treimann

President Ilves pidi valitsuskriisi lahendamiseks eile keskpäeval lükkama sisse hoopis teise käigu.

Riigipea avastas end olukorrast, kus arvatav järgmine peaminister on areenilt lahkunud ja uue valitsuse moodustaja määramiseks jäänud kahe nädala asemel vaid mõni päev.

Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas ilmus hommikul üheksa paiku avalikkuse ette riigikogu hoones ideekonverentsil, kus lausus mõned avasõnad. Kallas nägi välja rahulik ja heatujuline, nagu polekski ta juba nädalajagu pidanud pingelisi võimukõnelusi.

Tund hiljem kogunes Reformierakonna juhatus parteikontoris Tõnismäel. See pidi olema rutiinne kogunemine. Osalejad ootasid, et Kallas tuleb ja annab teada, kui kaugele sotsidega koalitsiooni tegemine jõudnud on.

Selle asemel lõhkas Siim Kallas kohaletulnute ees poliitilise pommi.

Loe edasi Postimehe paberlehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles