Nelja noort inimröövis süüdistatavat naist ootab ilmselt tingimisi vangistus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
***, Katre Kundrats ja Reti Lina kohtusaalis
***, Katre Kundrats ja Reti Lina kohtusaalis Foto: Sander Ilvest / Saarte Hääl

Prokurör nõudis Kuressaare kohtumajas eile alanud kohtuprotsessil inimröövis süüdistatavale neljale noorele naisele kokkueppemenetluses tingimisi vangistusi.

Kõik kohtualused nõustusid nii süüdistuse kui ka nõutava tingimisi karistusega ja kahetsesid kordasaadetut, kirjutab Saarte Hääl.

Reti Lina, Katre Kundratsit, *** ja Galina Latkinat süüdistatakse selles, et nad tänavu 11. jaanuari öösel tungisid kannatanule, nende ühisele naistuttavale tüli käigus kallale. See lugu juhtus Salme vallas Mändjala ja Salme vahelisel teelõigul.

Kannatanut tiriti juustest ja topiti ta sõiduauto pagasiruumi. Seejärel sulges Katre Kundrats luugi ja seltskond sõitis edasi Salme poole. Mingil hetkel, kuuldes kannatanu häält, auto peatati ja kannatanult võeti ära mobiiltelefon, millega ta üritas abi kutsuda. SIM-kaart võeti telefonist välja ja pagasiluuk löödi uuesti kinni. Umbes 15 minuti pikkuse autosõidu järel lasti kannatanu pagasiruumist välja ja jäeti tundmatus kohas metsavahelisel kruusateel maha.

Prokurör rõhutas, et kannatanu oli kergelt riides ja tarvitanud alkoholi, õues oli kella viie ajal hommikul ilmajaama andmetel tuul ja –4 kraadi külma ning sadas lund. Väljas oli veel pime. Kuna kannatanu telefonist oli SIM-kaart välja võetud, ei saanud ta ka abi kutsuda.

Kannatanu jäeti maha umbes 42 kilomeetrit Kuressaarest. Ta eksles ligi kaks tundi ringi ja jõudis lõpuks Vintri külla ühte tallu, kus elanikud olid kodus. Sealt õnnestus tal helistada emale, kes talle järele tuli ja ta koju viis.

Prokurör ütles, et kannatanu võinuks alajahtumise tagajärjel saada tõsise tervisekahjustuse või koguni surra. Ka tekitati kannatanule 70 euro suurune varaline kahju. Selle summa on kohtualused kannatanule hüvitanud.

Prokurör nõudis kokkuleppemenetluses *** liitkaristusena ühe aasta ja kaheksa kuu pikkust vangistust tingimisi kaheaastase katseajaga, Katre Kundratsile liitkaristusena kaks aastat vangistust tingimisi kaheaastase katseajaga, Reti Linale liitkaristusena üks aasta ja kuus kuud vangistust 18-kuulise katseajaga ja Galina Latkinale liitkaristusena ühe aasta ja nelja kuu pikkust vangistust 18-kuulise katseajaga.

Kõik kohtualused allutataks ka käitumiskontrollile, mis tähendab regulaarset registreerimist kriminaalametniku juures ja võimalust ametnikul karistatut kodus kontrollimas käia. Lahkumaks Eestist kauemaks kui 15 päeva, tuleb neil taotleda luba ning saada ka nõusolek, enne kui nad töökohta või kooli vahetavad.

***, kellel on 5-aastane laps ja kes õpib praegu Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi 11. klassis, ütles oma teo kohta, et lihtsalt juhtus nii. Ta lubas, et enam midagi sellist ei juhtu, sest ta ei taha, et tal käed raudu pannakse.

Sama lubas ka Katre Kundrats, kellel on 4-aastane laps ja kes töötab tanklas klienditeenindajana. Ta kinnitas ka, et ei olnud alkoholi tarbinud. Reti Linale, kes õpib Kuressaare ametikoolis, pidi kohtunik mitu korda selgitama, et talle tahetakse karistuseks määrata poolteist aastat vangistust, mida ei pöörata täitmisele, kui ta 18-kuulise katseaja edukalt läbib.

Ka Galina Latkina, kes töötab samuti tanklas, lubas selliseid asju enam mitte kunagi teha.

Teise raskusastme kuriteo sooritamise eest peavad kannatanud maksma ka sunniraha 1,5 palgamäära ulatuses ehk 532,50 eurot. Kohtualuste kaitsjad palusid sunniraha ajatada aasta peale ja et kaitsjakulud tasuks riik.

Kohus kuulutab otsuse välja esmaspäeval kell 14.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles