Venemaa on suurendanud sõjalist võimekust ka Soome naabruses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Soome suurim päevaleht Helsingin Sanomat avaldas täna süvaanalüüsi Venemaa sõjaliste võimekuste tõstmisest Arktika piirkonnas, sealhulgas ka Soome naabruses.


Lehe teatel otsustas Venemaa paar aastat tagasi asutada kaks Arktika brigaadi – need on idanaabri jaoks uut tüüpi sõjalised üksused, spetsiaalselt sealsetesse tingimustesse sobiva varustusega. Helsingin Sanomat märgib, et suurima tõenäosusega võtsid venelased siinkohal eeskuju Soome ja Norra analoogsetest brigaadidest.

Ära märgitakse ka see, et Venemaa taasavab oma Soome piiri lähedal asuva Alakurtti baasi. Sinna saadetakse teenima 3000 Põhjalaevastikuga seotud sõdurit.

Helsingin Sanomat intervjueeris ka Soome erukoloneli Ari Rautalat – endist kaitseatašeed Moskvas ja Soome Kaitsekolledži teadurit. Tema hinnangul see baas ja uued Vene brigaadid Soomele ohtu ei kujuta. Rautala oletas, et need sammud on astutud läbi Artika kulgeva meretee turvamiseks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles