Video: Olga Sõtnik pürib europarlamenti üksikkandidaadina, kuid Keskerakonnast ei lahku

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu liige Olga Sõtnik (KE), teatas, et plaanib europarlamenti pääseda üksikkandidaadina. Sõtniku sõnul esitati ta kandidaadiks ka erakonnasiseselt, kuid tema kandidatuur ei leidnud juhtkonna toetust. Erakonnast lahkuda Sõtnik siiski ei kavatse.

Intervjuus Postimehele rääkis Sõtnik, et usub jätkuvalt oma erakonna demokraatlikku toimimisse, ei nähe ühtki õiguslikku takistust, miks ei võiks ta europarlamendi valmistel kandideerida üksikkandidaadina. Keskerakonnast vabatahtlikult ta lahkuda ei kavatse.

Sõtniku sõnul sõltuvad erakonna otsused aga parteijuht Edgar Savisaare tahtest. «Võib öelda küll, et olen tema silmis ebasoosingus,» möönis Sõtnik, kes on hiljuti silma paistnud erakonna poliitikat kritiseerivate avaldustega. «Just Savisaar jätab meid poliitilisse opositsiooni, mis välistab Keskerakonna tee koalitsiooniparteiks veel pikaks ajaks,» rääkis Sõtnik, kes ei välistanud ka liitumist mõne muu poliitilise jõuga. «Eks ma olen kohtunud erinevate inimestega,» nentis ta.

Üksikkandidaadina europarlamenti pürgiv Sõtnik suur kampaaniat ei plaani, rõhub sotsiaalvõrgustikele ja inimestega silmast silma kohtumistele. Tema eesmärgiks oleks tegelda parlamendis majandusküsimuste, näiteks transpordi või turismiga, samuti lõimumise ja vähemuste õiguste teemaga.

«Kõik otsused, mis erakonnas tehakse, sõltuvad Edgar Savisaarest.»

Missugused on olnud Sõtniku suhted parteijuht Edgar Savisaarega, milline näeb välja otsustusprotsess erakonna sees, millega Sõtnik Keskerakonnas rahul pole ning millised on Edgar Savisaare tegelikud poliitilised ambitsioonid, vaata videointervjuust!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles