Rõivas lubab valitsusjuhina teha reforme

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Postimees.ee

Reformierakonna uus peaministrikandidaat Taavi Rõivas kinnitas, et kui tema valitsuse moodustaks, tuleks see kindlasti teovõimeline ja viiks läbi ka reforme.

«Kui mina moodustan järgmise Eesti Vabariigi valitsuse, siis kindlasti saab see tegema ka reforme. Nimetan esialgu vaid ühe, aga see on väga põhimõtteline – see on töövõimereform, mis aitab nendel inimestel, kelle töövõime on langenud, kuid kes soovivad tööd teha, töökohta leida, töötada ja oma tervist parandada,» ütles Rõivas valitsuse pressikonverentsil.

«Selle kohta on Jürgen Ligi öelnud, et sellel on potentsiaali olla viimase 10 aasta kõige suurem reform sotsiaalvaldkonnas. Mina ütlen, et see reform on kindlasti tehtav, Eesti inimeste huvides,» lisas ta.

Rõivas vastas ka küsimusele, kuidas sotsid suhtusid tema peaministrikandidaadiks asumisse.

«Kui keegi arvas, et meil oli täna hommikul mingi trikoovoor, siis see on kindlasti ekslik. Me arutasime täna hommikul konkreetseid teemasid, mis puudutavad inimeste toimetulekut, sotsiaalset kaasatust ja tervishoiu ees seisvaid väljakutseid. Seejuures kõige põhjalikum oli arutelu selle üle, kuidas vähendada arstijärjekorda.»

«Seda, et minu tulek laua taha uues rollis midagi põhimõtteliselt muudaks, ei ole tegelikult keegi eeldanud. Tõsi, see vajas üle kinnitamist ja see kinnitus sai täna antud,» ütles Rõivas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles