Ansip: Rõivasel on rohkem mandaati kui IRLi ministritel

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas ajakirjanike piiramisrõngas
Taavi Rõivas ajakirjanike piiramisrõngas Foto: Liis Treimann

Peaminister Andrus Ansip ei mõistnud inimesi, kes nimetavad Taavi Rõivast tundmatuks, osutades tähelepanu, et Reformierakonna praegune peaministrikandidaat pääses riigikokku isikumandaadiga.

«Taavi Rõivas on poliitikas tegev olnud aastaid ja aastaid. Ta on üks nendest suhteliselt vähestest, kes saanud isikumandaadiga riigikokku. Neid hääli, mis talle viimastel valimistel anti, oli kogunisti 6710. Kui Siim Kallasele heideti ette seda, et tal polnud rahva mandaati, siis Taavi Rõivasel on üks tugevamaid mandaate, mis viimastel valimistel üldse anti,» rääkis Ansip valitsuse pressikonverentsil.

Ta lisas, et IRLi inimestest edastas teda häälte arvu poolest vaid Mart Laar, kuid kaugele maha jäid näiteks nii Juhan Parts kui Urmas Reinsalu.

Ansip ei mõistnud ka etteheidet Rõivase nooruse kohta. «Vaadake teisi noori mehi ja naisi, kes meil poliitikas on. Mis väga suur vanusevahe võiks olla Urmas Paetil, Keit Pentusel või Hanno Pevkuril või ka Sven Mikseril, Urmas Reinsalul või Ken-Marti Vaheril – enam-vähem ühte aastate gruppi jäävad nende sünniaastad kõik.»

«Oleme meie siis nii erilised, kui meil saab olema 34- või 35-aastane peaminister? Mart Laar oli peaminister siis, kui ta oli 32-aastane,» tõi Ansip paralleeli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles