Austria paremäärmuslased lükkasid tagasi venelaste kutse Krimmi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina-meelne meeleavaldaja Simferoopolis.
Ukraina-meelne meeleavaldaja Simferoopolis. Foto: SCANPIX

Austria Vabaduspartei (FPÖ) teatas täna, et lükkas tagasi Venemaalt neile ja teistele paremäärmuslikele parteidele saadetud kutse minna nädalavahetusel Krimmi valimisi vaatama.


«Me saime kutse, aga me ei lähe,» rääkis anonüümsust palunud FPÖ liige AFP-le. Põhjust, miks tema koduerakond, kellel muuseas on suuruselt kolmas esindus Austria parlamendis, «ei» ütles, ta ei täpsustanud.

Sama erakonna eurosaadik Andreas Mölzer ütles samas APA-le, et ei tahtnud nädalavahetusereisi Krimmi, mille rahastajaks oleks Moskva.

Teiste Moskvas tegutsevalt Euraasia Demokraatia ja Valimiste Vaatluse nimeliselt organisatsioonilt sama kutse saanute seas olid Prantsusmaa Rahvusrinne, Hollandi PVV ja Belgia Vlaams Belang.

Rahvusrinde liider Marine Le Pen pole öelnud, kas tema partei kutse vastu võtab. Küll aga nimetas ta ELi positsiooni Ukraina osas segaseks ning teatas, et Ukraina uuel valitsusel pole legitiimsust ning see sisaldab äärmuslikke ja neonatsistlikke elemente. «Krimm pole samasugune territoorium nagu teised. Krimmi ajalugu on Venemaaga tihedalt seotud,» teatas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles