Rõivas: arutelude lõpptähtaega on veel vara paika panna

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna ja SDE poliitikud tänastel konsultatsioonidel.
Reformierakonna ja SDE poliitikud tänastel konsultatsioonidel. Foto: Liis Treimann / Postimees

Reformierakonna uueks peaministrikandidaadiks pakutud Taavi Rõivas ütles tänaste konsultatsioonide järel, et sotsiaaldemokraatidega peetavate arutelude lõpptähtaega on veel vara seada, kuid kõigi lahtiste otste kokkusõlmimise nimel jätkatakse tööd.

Rõivas ütles, et praeguseks on delegatsioonide kohtumistel läbi võetud suurem osa teemadest. «Pisut vara on veel lõpptähtaega kindlalt paika panna, aga me pingutame selle nimel, et lahtised otsad kokku sõlmida,» lausus ta ning kinnitas, et kõik asjaosalised saavad aru, et mida rutem saab toimiv enamusvalitsus kokku, seda parem on.

Rõivas kordas, et algusest peale on põhifookuses olnud tööjõumaksude langetamine, lastetoetuste tõstmine, nii et enim tõuseks toetus riigi tuge rohkem vajavatel peredel, ning ka Eesti julgeoleku kindlustamine.

«Täna oleme rääkinud märksa konkreetsemalt juba, näiteks tervishoiuplokis oli põhifookus sellel, kuidas oleks võimalik arsti ootejärjekordi lühendada. Sotsiaalpoliitika plokis arutasime päris palju võimalusi inimeste toimetuleku parandamiseks, rääkisime töövõimereformist, millel on potentsiaali olla järgmise valitsuse üks suurimaid reforme ja tegelikult viimase kümne aasta suurim sotsiaalpoliitika reform üldse,» märkis Rõivas.

Rõivase sõnul on arutelu all olnud detaile väga palju veel. «Eks me ise ka kibeleme sellest rääkima. Eeldus, et me saaks sellest rääkida, on see, et me jõuame kõikides detailides kokkuleppele, sealhulgas oleme veendunud, et meil on katteallikad kõikidele positiivsetele asjadele, mida me teha soovime,» ütles ta.

Reformierakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond on pidanud esmalt Reformierakonna auesimehe Siim Kallase ja tänasest Rõivase juhtimisel uue võimuliidu loomiseks konsultatsioone alates nädalavahetusest. Delegatsioonid jätkavad konsultatsioone homme hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles