Kaitseväe juhataja: riigikaitse on laiem kui sõjaine valmisolek

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja: riigikaitse on laiem kui sõjaine valmisolek.
Kaitseväe juhataja: riigikaitse on laiem kui sõjaine valmisolek. Foto: Kaitseväe peastaap

Täna Ida-Virumaad väisanud kaitseväe juhataja kindralmajor Terras rõhutas Jõhvi gümnaasiumis antud riigikaitsetunnis, et riigikaitse on oluliselt laiem kui vaid sõjaline julgeolek.

«Kaitsevägi on vaid osa riigikitse süsteemist,» ütles Terras. «Täna ei saa enam rääkida eraldiseisvast julgeolekust, vaid see on tihedalt seotud majanduse, avaliku sektoriga ja inforuumiga,» vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja Terrase sõnu.

Kaitseväe juhataja tõi õpilastele kõneldes näiteks Ukraina kriisi, millesse on kaasatud lisaks sõjalisele ka diplomaatilised, majanduslikud ja informatiivsed vahendid.

Kaitseväe juhataja rõhutas, et kui riik suudab tagada inimese julgeoleku ja heaolu, on inimesed valmis panustama ka riigikaitsesse. «Riik peab toimima ka konfliktiolukorras, see tähendab, et korrakaitse, majandus, strateegilised ettevõtted  - kõik riigi olulised funktsioonid - suudaksid tegevust jätkata.»

Kaitseväe juhataja inspekteeris täna Viru pataljoni, Alutaguse malevat ja Narva malevkonda ning tutvus  Eesti Energia põlevkivitootmise ettevõttega Enefit. «Strateegilised energiaettevõtted on oluline osa riigi julgeolekust,» ütles ta.  

Kindralmajor Terras tunnustas Viru pataljoni juhtkonda ning Jõhvi eesti ja vene gümnaasiumite riigikaitseõpetajat kapten Andre Lillelehte edukalt käivitunud riigikaitseõpetuse eest, mis lisaks riigikaitsele ühendab mõlemast kogukonnast pärit noori. Samuti tunnustas kaitseväe juhataja Narva malevkonda, kes on suutnud oma liikmeskonna kasvatada pea 250 inimese suuruseks.

Kindralmajor Terras alustas Kirde kaitseringkonna inspekteerimist eile ringkonna staabist ja pataljonidest Tapal ning külastas Kaitseliidu Viru malevat. Kaitseväe juhataja inspekteerib regulaarselt kõiki kaitseväe väeosi ja Kaitseliidu malevaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles