Venemaal suleti opositsioonijuhtide lehekülgi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi
Aleksei Navalnõi Foto: SCANPIX

Venemaal suleti eile opositsioonijuhtide Aleksei Navalnõi ja Garri Gasparovi leheküljed ning veel kaks opositsioonilehekülge.

Võimuesindajate sõnul olid nad sunnitud Navalnõi lehekülje sulgema, kuna ta oli rikkunud koduaresti reegleid, edastab AFP.

Ülejäänud leheküljed suleti, kuna neil «kutsuti üles ebaseaduslikule tegevusele ja massiväljaastumistele, mis tekitavad ebastabiilsust».

Lehekülje ej.ru peatoimetaja Aleksandr Rõklin nimetas raadiointervjuus seda sulgemist «otseseks sõnavabaduse vastaseks rünnakuks».

Twitteris kasutati nende sulgemise kohta nimetust «must neljapäev».

Venemaa president Vladimir Putin kiitis möödunud aasta lõpul heaks seaduse, mis annab võimuesindajatele õiguse sulgeda lehekülgi, mis võivad olla riiklikust vaatenurgast ohtlikud ja ühiskonda õõnestavad.

Kriitikute sõnul sisaldasid nüüd suletud leheküljed üsna palju kriitikat Vladimir Putini tegevuse, poliitika ja ka ta isiku kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles