Võitja e-etteütlusest: liiga palju oli võõrsõnu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja peab siiski programmi loodud tekstid üle vaatama.
Toimetaja peab siiski programmi loodud tekstid üle vaatama. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänase e-etteütluse filoloogide kategoorias võitnud emakeeleõpetaja tunnistas, et tekst oli raske, samas kui õpilaste kategooria võitja pidas ülesannet lihtsaks.

Gallup

 

 
Küsitluses on osalenud  inimest

Filoloogide kategoorias võitnud Averonika Beekman on Türi ühisgümnaasiumi õpetaja. «Koos õpilastega tegin etteütlust, mulle tundus raske,» ütles Beekman Vikerraadio saatele «Uudis+». «Mulle ei meeldinud, et oli nii palju võõrsõnu, võinuks olla rohkem ilusa emakeelega tekst,» põhjendas ta.

«Õpilased ütlesid ka, et oli raske,»  lisas õpetaja. Ta arvas, et õpilastele valmistasidki enim raskusi võõrsõnad nagu «konstateerima», «efektne» ning isegi «pagi», mis on tegelikult vana eestikeelne sõna.

Samas ütles õpilaste kategoorias võitnud 21. kooli õpilane Britta Pung Vikerraadiole e-etteütlust kommenteerides: «Mulle ei tundunud väga raske.» Ka tema tunnistas, et võõrsõnade kirjutamine oli raskeim osa, näiteks pani teda kauem mõtlema, kuidas kirjutada «furšettlaud». Ta ütles, et eesti keel pole küll ta lemmikaine, kuid raskusi see talle samuti ei valmista. 

Tänase emakeelepäeva puhul Vikerraadios korraldatud e-etteütlusel osales kokku rekordiliselt 4319 inimest.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles