Piirivalvurid tabasid salasigarettide smugeldaja

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salasigaretid
Salasigaretid Foto: Ida prefektuur

Ida prefektuuri piirivalvurid avastasid eile õhtul Narva jõe ääres toimetamas kaks meest, kes üritasid Eestisse tuua 4500 pakki naaberriigi maksumärkidega sigaretti.

13. märtsi õhtul märkas Narva kordoni piirivalvur Narva jõel liikumas kandilise kujuga eset. Jõe kaldal hakkas silma kaks isikut, kes tõmbasid pakke kaldale. Piirivalvurid koos teenistuskoeraga sõitsid sündmuskohale ning neid nähes pistsid mehed jooksu. Piirivalvuritel õnnestus 30-aastane mees kinni pidada ja ta viidi Narva politseijaoskonna arestikambrisse. Teine mees jäi tabamatuks, kuid tema asukoha selgitamisega tegeletakse.

Narva jõe kaldal avastasid piirivalvurid mustas kiles üheksa kasti, milles oli 90 000 Vene Föderatsiooni maksumärkidega sigaretti.

Sündmuse täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustati väärteomenetlus.

Ida prefektuuri piirivalvebüroo juhi Indrek Püvi sõnul on nõudlus salasigarettide järele hoogustunud, sest aasta esimestel kuudel on piirivalvurid avastanud rida salakaubavedajaid. Viimane suurem salakaubajuhtum, kus üle Peipsi jää üritati Eestisse tuua 120 000 Vene Föderatsiooni maksumärkidega sigaretti, oli veebruari lõpus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles