Selgusid eelmise aasta parimad regionaalarengut edendavad teod

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna andis regionaalminister esimest korda välja regionaalarengu auhinnad.

Nendega tunnustati Eesti parimaid regionaalarengu algatusi, millel on oluline mõju piirkonna arengule.

Regionaalminister Siim Kiisler märkis, et kõikjal Eestis leiab palju tegusaid ja ärksaid inimesi ning ettevõtteid, tänu kellele on kohalik elu saanud uue hoo ja hingamise. «Iga piirkonna edukus sõltub sealsetest inimestest – kui on tegusaid inimesi ja ettevõtjaid, ongi selles piirkonnas hea elada,» rääkis ta.

Kiisler lisas, et kõik auhinnatud on oma piirkonna inimeste elu paremaks teinud, aga toonud ka oma kodukandile tuntust ja head mainet.

Jaanuaris välja kuulutatud konkursile esitati kokku 35 kandidaati. Regionaalministri moodustatud komisjon valis kandidaatide seast välja neli auhinna saajat, keda tunnustati klaasikunstnike Kristi Ringkjobi ja Anne-Liis Lehe loodud kunstiteosega.

Konkursile said kandidaate esitada nii riigi ja kohaliku omavalitsuse asutused kui ka üksikisikud ning organisatsioonid. Auhinna kandidaadiks sai esitada samuti nii asutusi kui ka ettevõtteid ja üksikisikud.

Regionaalarengu auhinda väärib algatus või tegu, mille tulemusena on edenenud piirkonna majandus, on loodud töökohti või pakutud piirkonnaspetsiifilisi tooteid või teenuseid; mis on aidanud kaasa piirkonna arengule või piirkonna eripära säilimisele ja tutvustamisele ning millel on olnud oluline mõju regionaalarengu tähtsustamisele ühiskonnas.

Regionaalarengu auhinna said:

AS Mäo Invest – ettevõte rajas 2013. aastal omal kulul 7,7 kilomeetri pikkuse ja 420 000 eurot maksnud elektriliini Paidest Mäo Tööstuskülla, mille tulemusel sai klaaspakettide valmistaja Baltiklaas Saint-Gobain laiendada tootmist ning pakkuda tööd veel 42 inimesele. Samuti lõi investeering eeldused ka teiste Mäo tööstusküla ettevõtete laienemiseks.

Aqva Hotels OÜ – 2013. aastal sai valmis Aqva Hotel & Spa laiendamine uue hotelli osa ning konverentsikeskuse näol. Juurdeehituse kasutuselevõtt tõi Rakverre juurde kaasaegsed konverentside ja seminaride pidamise ruumid ning lisavõimalused kvaliteetse majutuse osas. Ettevõte on Rakveres ja Lääne-Virumaal oluline tööandja ning turismiedendaja.

Kaupo Kase – valmistas ette nelja Viljandimaa valla (Viiratsi, Saarepeedi, Paistu, Pärsti) ühinemisdokumentatsiooni. Alates 2010. aastast on ta vedanud ühinemiskomisjoni tegevust selle esimehena. Keerukate ja emotsionaalsete läbirääkimiste protsessi juures on ta olnud tasakaalukas ning konstruktiivne. Selle tegevuse tulemusena 2013. aasta algusest ühinesid neli omavalitsust ning muutus Viljandimaa kaart.

Ivika Nõgel (MTÜ Partnerlus) – kodanikualgatus «Maale elama». Kodanikualgatuse projekti eesmärgiks on leida lahendusi aitamaks inimestel ületada takistusi maale elama tulemisel. Algatus suunab osalevad külakogukonnad ja vallad läbi mõtlema, millist infot ja tuge vajab potentsiaalne uuselanik ning kuidas end elukeskkonnana aktiivselt turundada. Projektis osales 25 kogukonda. Tähtsündmusena toimus 13. aprillil 2013 ainulaadne mess «Maale elama», kus tehti võimalikuks otsekontakt kogukondade ja maal elamisest huvitatud inimeste vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles