Mikser: uus koalitsioon jätab kaitsekulud kahele protsendile SKTst

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Toomas Tatar / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimehe Sven Mikseri sõnul jõudsid sotsid ja Reformierakond konsultatsioonidele kokkuleppele, et uus koalitsioon jätab kaitsekulutused tasemele kaks protsenti sisemajanduse kogutoodangust.

«Reformierakond tuli läbirääkimistele seisukohaga, et kaitsekulutused oleksid tulevikus 2 protenti SKTst ja see on ka sotside põhimõte. Kaitsekulutuste tase oli üks kõige lihtsamaid asju, milles kokkuleppele jõuti,» ütles Mikser Postimehele.

Mikseri sõnul ei teinud Reformierakond konsultatsioonidel kordagi ettepanekut tõsta kaitsekulutuste taset kõrgemale kui on praegune tase kaks protsenti SKTst.

Reformierakonna juhatus sõnastas eelmisel reedel põhiseusukohad uue võimuliidu moodustamise konsultatsioonideks. Erakonna peasekretär Martin Kukk ütles nädala eest Postimehele, et julgeolekule minevate kulutuste suurendamine on debati koht. « Näiteks üks debati koht, mida Urmas Paet ka riigikogus käsitles – kas ei tuleks üldiselt julgeolekule minevaid kulutusi tulevikus kasvatada?» ütles Kukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles